Ecotex nyomtatható műbőr

ecotex nyomtatható műbőr alapanyag
 • Nyomtatható szintetikus bőr alapanyag
 • Sokféle felhasználási lehetőség
 • Ecosolvent technológia

Részletek és további információ
+36 1 452 0088
+36 1 452 0089

DIGITÁLISAN NYOMTATHATÓ SZINTETIKUS BŐR

Egyedülálló újdonság Magyarországon!

A szintetikus bőr alapanyagok története egészen a ’60-as évekig nyúlik vissza, amikor is a PVC volt a legismertebb alapanyag. Az akkoriban is igen népszerű és a kor szellemének megfelelő technikai vívmány a Fiat500-as modell belső kárpitozására kifejlesztett techno szövet alkalmazása volt az első kísérlet annak érdekében, hogy az üléshuzatok ellenállóak és könnyen tisztíthatóak legyenek. Ekkor indult el a szintetikus vagy eco bőr alapanyagok korszerűsítése, ipari felhasználásra történő kifejlesztése. Napjainkra a szintetikus bőr gyártók elkötelezték magukat arra, hogy olyan alapanyagokat gyártanak, melyek mintázata, strukturáltsága és minősége tökéletesen visszaadja a természetes bőrök érzetét.

Az olasz ECOTEX digitális bőrnyomtatási technológia hosszas fejlesztést követően a 2016-os Viscomon mutatkozott be először a digitális nyomtatási szektorban. Nagy érdeklődés övezte a bemutatót, mely után több nagy gyártó is megkereste a fejlesztőket. Végül az EPSON tudta a legjobb műszaki feltételeket biztosítani, így a két gyártó megkezdte az együttműködést, melynek keretében közösen folytatták a fejlesztést.

A tesztek során a SureColor-S szériás ecosolvent nyomtatóval egy menetben mintegy 1200 m2 szintetikus bőrt nyomtattak ki, nagy színterű és kontrasztos nyomtatási képet produkálva állandó nyomtatási minőség mellett.


nyomtatott bőrrel beburkolt bukósisak

VÁLTOZATOS ALAPANYAGOK

Az alapanyag választék új távlatokat nyit a felhasználók számára és lehetőséget biztosít a gazdaságos üzemeltetés mellett egyedi termékek gyártására a bútoripar, az autóipar vagy akár az egyre növekvő mobiltelefon kiegészítő gyártás piacán.

Ecotex-001

Lágy szintetikus bőr, amely széles körben használható ajándéktárgyak, divatárúcikkek és bútorok gyártásában. Lágyságának és rugalmasságának köszönhetően sokoldalú és ellenálló.

Ecotex-002

Szintetikus bőr, melyet a bútoriparban, divatiparban alkalmazzák, valamint belsőépítészeti felhasználásra is alkalmas. Enyhén dombornyomású és enyhén fényes felületű.

Ecotex-003

Keményebb felülettel és struktúráltabb dombornyomással rendelkezik, amely nagyon hasonlít a valódi bőrhöz. Rendkívül jól ellenáll a hagyományos és a agresszív foltoknak, amelyek könnyen eltávolíthatóak. Matt felület és puha tapíntás jellemzi.

Ecotex-004

Ez az alapanyag tűzálló! Kiválóan alkalmazható járműipari, akár légiközlekedési vagy hajózási területen. Utastérben nagy biztonsággal használható! Sokoldalú, ellenálló és esztétikus, valódi bőr hatású alapanyag.

Ecotex-005

Sima, fényes felületű lakkozott hatású, puha mesterséges bőr, leginkább divatipari felhsaználásra. Esztétikus, modern anyag, ugynakkor rendkívül ellenálló, így például egyedi táskák gyártására is alkalmas. Könnyen tisztítható!


Az EPSON SureColor-S ecosolvent és az ECOTEX technológiák ötvözése további előnyöket is nyújt a felhasználók számára. A rendszer komplexitása lehetőséget biztosít a digitális nyomtatási szolgáltatás kiaknázására, hiszen az EPSON ecosolvent nyomtatók önállóan is teljes értékűen használhatóak plakát, molinó, öntapadós fólia, illetve eladáshelyi POP és POS eszközök gyártásra.

epson-ecotex nyomtató

 

Részletek és további információ
 +36 1 452 0088
 +36 1 452 0089

Ezek is érdekelhetnek!

Intercoat LFP oldószeres médiák

intercoa öntapadós médiák
 • Matt és fényes öntapadós fóliák
 • Promóciós és tartós felhasználásra
 • 4 féle szélességben
 • Raktárkészletről

 

ILFOJET eco-solvent és latex médiák

ilfojet ecosolvent és latex médiák
 • Matt, félfényes és fényes papírok
 • Kékhátú plakátpapír
 • Festővászon

Fredrix eco-solvent és latex vászon

Fredrix digitálisan nyomtatható vásznak
 • Vakrámára kiválóan feszíthető
 • Vegyes szövésű
 • Kimagaslóan nagy színtér
 • Struktúrált felület