Támogatás vásárlás után

Vásárlás után kezdődik el a közös munka! Olyan szolgáltatások egységét nevezzük vásárlás utáni támogatásnak, amelyek a mindennapi munkádat támogatják. Ez egy átfogó szolgáltatás-csomag a file előkészítésétől egészen a gyártáshoz szükséges alapanyagok, kellékanyagok kiszállításáig.

File előkészítés

Képalkotási munkafolyamataink első lépése a file-ok előkészítése. A munkafolyamat ezen szakaszában előrelátással és gondos tervezéssel rengeteg időt takaríthatsz meg magadnak, ez különösen érvényes a nyomtatási eljárásokra. Jelentősen optimalizálható az adott munkára fordított idő és energia, a végleges munkából pedig a legjobb hozható ki. A colormanagement már ebben a szakaszban meghatározó. A file-nak minden esetben rendelkeznie kell beágyazott színtérrel, de legalábbis információval arra vonatkozóan, hogy milyen színtérben készült. Ez szolgál hivatkozási alapul a végtermék színegyezésére vonatkozóan.

Adott gyártási technológiáktól függően digitális anyagaink eltérő színterűek lehetnek, így kihasználva a technológiák által nyújtott lehetőségeket. A rendelkezésre álló file-összetevők, állományok mellett a végfelhasználás is meghatározza a felbontást, a file-ok méretét. Megfelelő file-formátumokat használva nem szabunk magunknak, partnereinknek, megrendelőinknek feleslegesen minőségi korlátokat, kompromisszumokat.

Colormanagement – színkezelés

Különböző képalkotó eszközeink működése során színeltéréseket tapasztalhatunk. Ezek az eltérések keretek közé terelhetők és kontrollálhatók a színkezelés, más néven colormanagement használatával.

Colormanagement alkalmazásával elérhetjük, hogy egy adott állomány “szín információi” ne torzuljanak, miközben eszközről-eszközre vándorolnak a munkafolyamat során. Segítünk abban, hogy meglévő vagy akár leendő rendszered színkezelése megfelelően működjön. A tökéletes eredmény eléréséhez, vagyis az eszközeid közötti helyes színkommunikációhoz, a színtorzulások minimálizálásához hasznos tanácsokkal látunk el.

ICC profil gyártás

Az ICC színprofilok helyes alkalmazása biztosítja a munkafolyamatban résztvevő eszközök megfelelő színkommunikációját. A Nemzetközi Színtestület (International Color Consurtium = ICC) által meghatározott szabvány lehetővé teszi, hogy a különböző berendezések egyedi megjelenítési karakterisztikáját össze lehessen hangolni. ICC profil készítéssel, azok használatával állományaid megjelenítése színhelyessé válik, így az egymáshoz hangolt berendezéseid színkommunikációi közötti eltérés minimálisra csökkenthető.

ICC-profil gyártási folyamat

Precíz műszeres beállításokkal dolgozunk.

A munkafolyamatban résztvevő különböző eszközök, nyomtató-tinta-média kombinációk egyedi kalibrációja és ICC profiljának elkészítése lehetőséget biztosít a folyamat során a legjobb színegyezés kialakítására. Emellett a megfelelően kalibrált eszközökkel lehetőség nyílik más eszközök megjelenítésének szimulálására is. Így akár más-más nyomtatási technológiák eredményei is megjeleníthetők.

ICC színprofilokat készítünk monitorokhoz, nyomtatókhoz, proof rendszerekhez egyaránt!

Monitorkalibrálás

A monitorkalibrálás elválaszthatatlan része, a colormanagement-nek. Elengedhetetlen a színhelyes minőségi munkához! A kalibrációs folyamat végeredményeként egy ICC profilt készítünk, mely leírja a monitorod kalibrált értékeit, továbbá annak mért adatait. Ennek a profilnak a felhasználásával biztosítja számítógéped a színhelyes megjelenítést a kép- és kiadványszerkesztéshez, valamint más hardveres beállításokhoz. A műszeres beállítások alkalmával kalibrált értékek megbízhatóak, ellenőrizhetőek, valamint bármikor megismételhetőek. Az elkészített profilok által leírt minőség garantált, ám felhasználástól függően bizonyos rendszereséggel frissíteni kell. Meglévő vagy új monitorodon egyaránt elvégezhető a kalibráció, ezeknek azonban más-más értékei lesznek, ezért minden monitorra egyedi értékeket állítunk be, egyedi profilt készítünk.

LFP center monitorkalibrálás

Piacvezető kalibrációs eszközöket használunk.

Bemutatótermünkben megismerkedhetsz a szolgáltatás alkalmával használt precíziós műszerekkel és szoftverekkel. Kérdéseiddel bármikor megtalálsz minket, felkészült kollégánk szaktanácsadással támogat a mindennapi munkában!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat?
Lépj velünk kapcsolatba vagy hívd fel szakértőnket!

Kapcsolat

Kérdezz szakértőnktől!

Ács Zoltán szervizes

Ács Zoltán
szerviz, technikai támogatás
Mutasd
+36 1 452 0088
+36 30 310 0224