Támogatás vásárlás után

Vásárlás után kezdődik el a közös munka! Olyan szolgáltatások egységét nevezzük vásárlás utáni támogatásnak, amelyek a mindennapi munkádat támogatják. Ez egy átfogó szolgáltatás-csomag a file előkészítésétől egészen a gyártáshoz szükséges alapanyagok, kellékanyagok kiszállításáig.

File előkészítés

Képalkotási munkafolyamataink első lépése a file-ok előkészítése. A munkafolyamat ezen szakaszában előrelátással és gondos tervezéssel rengeteg időt takaríthatsz meg magadnak, ez különösen érvényes a nyomtatási eljárásokra. Jelentősen optimalizálható az adott munkára fordított idő és energia, a végleges munkából pedig a legjobb hozható ki. A colormanagement már ebben a szakaszban meghatározó. A file-nak minden esetben rendelkeznie kell beágyazott színtérrel, de legalábbis információval arra vonatkozóan, hogy milyen színtérben készült. Ez szolgál hivatkozási alapul a végtermék színegyezésére vonatkozóan.

Adott gyártási technológiáktól függően digitális anyagaink eltérő színterűek lehetnek, így kihasználva a technológiák által nyújtott lehetőségeket. A rendelkezésre álló file-összetevők, állományok mellett a végfelhasználás is meghatározza a felbontást, a file-ok méretét. Megfelelő file-formátumokat használva nem szabunk magunknak, partnereinknek, megrendelőinknek feleslegesen minőségi korlátokat, kompromisszumokat.

Colormanagement – színkezelés

Különböző képalkotó eszközeink működése során színeltéréseket tapasztalhatunk. Ezek az eltérések keretek közé terelhetők és kontrollálhatók a színkezelés, más néven colormanagement használatával.

Colormanagement alkalmazásával elérhetjük, hogy egy adott állomány “szín információi” ne torzuljanak, miközben eszközről-eszközre vándorolnak a munkafolyamat során. Segítünk abban, hogy meglévő vagy akár leendő rendszered színkezelése megfelelően működjön. A tökéletes eredmény eléréséhez, vagyis az eszközeid közötti helyes színkommunikációhoz, a színtorzulások minimálizálásához hasznos tanácsokkal látunk el.

ICC profil gyártás

Az ICC színprofilok helyes alkalmazása biztosítja a munkafolyamatban résztvevő eszközök megfelelő színkommunikációját. A Nemzetközi Színtestület (International Color Consurtium = ICC) által meghatározott szabvány lehetővé teszi, hogy a különböző berendezések egyedi megjelenítési karakterisztikáját össze lehessen hangolni. ICC profil készítéssel, azok használatával állományaid megjelenítése színhelyessé válik, így az egymáshoz hangolt berendezéseid színkommunikációi közötti eltérés minimálisra csökkenthető.

ICC-profil gyártási folyamat

Precíz műszeres beállításokkal dolgozunk.

A munkafolyamatban résztvevő különböző eszközök, nyomtató-tinta-média kombinációk egyedi kalibrációja és ICC profiljának elkészítése lehetőséget biztosít a folyamat során a legjobb színegyezés kialakítására. Emellett a megfelelően kalibrált eszközökkel lehetőség nyílik más eszközök megjelenítésének szimulálására is. Így akár más-más nyomtatási technológiák eredményei is megjeleníthetők.

ICC színprofilokat készítünk monitorokhoz, nyomtatókhoz, proof rendszerekhez egyaránt!

Monitorkalibrálás

A monitorkalibrálás elválaszthatatlan része, a colormanagement-nek. Elengedhetetlen a színhelyes minőségi munkához! A kalibrációs folyamat végeredményeként egy ICC profilt készítünk, mely leírja a monitorod kalibrált értékeit, továbbá annak mért adatait. Ennek a profilnak a felhasználásával biztosítja számítógéped a színhelyes megjelenítést a kép- és kiadványszerkesztéshez, valamint más hardveres beállításokhoz. A műszeres beállítások alkalmával kalibrált értékek megbízhatóak, ellenőrizhetőek, valamint bármikor megismételhetőek. Az elkészített profilok által leírt minőség garantált, ám felhasználástól függően bizonyos rendszereséggel frissíteni kell. Meglévő vagy új monitorodon egyaránt elvégezhető a kalibráció, ezeknek azonban más-más értékei lesznek, ezért minden monitorra egyedi értékeket állítunk be, egyedi profilt készítünk.

LFP center monitorkalibrálás

Piacvezető kalibrációs eszközöket használunk.

Bemutatótermünkben megismerkedhetsz a szolgáltatás alkalmával használt precíziós műszerekkel és szoftverekkel. Kérdéseiddel bármikor megtalálsz minket, felkészült kollégánk szaktanácsadással támogat a mindennapi munkában!

Távoli segítség

Saját TeamViewer kliens segtségével távoli segítségnyújtással is támogatunk, elsősorban szoftveres hibajelenségek megoldásában.
Kattints ide a távoli segítségnyújtáshoz szükséges szoftver letöltéséhez.

Kapacitás támogatás

Hosszabb ideig tartó szervizelés vagy karbantartás idején történő leálláskor vedd igénybe Kapacitás támogatásunkat, hogy ne kelljen lemondanod egyetlen megbízásról sem.

Használt EPSON tinta átvétel

Az EPSON globális környezet fenntarthatósági felelőségvállalásához csatlakozva az RA Trade Kft.-vel közösen, használt EPSON tinta gyűjtő szolgáltatást indítunk! A szolgáltatás keretén belül igényelhető használt tinta gyűjtő-kanna igénylésével kapcsolatos tájékoztatás az alábbi linken érhető el!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat?
Lépj velünk kapcsolatba vagy hívd fel szakértőnket!

Kapcsolat

Kérdezz szakértőnktől!