IPARI FORMATERV DÍJAS NYOMTATÓK

if design award győztes resin nyomtató

2021. július 25. • Hírek

Az EPSON SureColor SC-R resin nyomtatói rangos ipari formatervezési díjat nyertek!

1953-ban Németország még mindig küzdött a második világháború hatásainak leküzdéséért, otthon és külföldön egyaránt. Hat évvel azután, hogy a britek Hannovert választották nemzetközi vásárok helyszínévé, Németország erőfeszítéseket tett a vásár kiegészítésére egy olyan intézménnyel, amely elősegíti és támogatja a németországi ipari formatervezést.

A Hannover Messegesellschaft-ot, Philip Rosenthal vállalkozó ötletei ihlették, aki kulcsszerepet játszott a Német Ipari Szövetségben (BDI) is. Határozott jövőképpel rendelkezett és elkötelezett volt a kultúra és az üzleti világ összefogása mellett. Ezt a koncepciót egy új intézmény megalapításában látta, amelyet aztán a BDI-ben el is fogadtak. A Messegesellschafttal és a Német Ipari Szövetséggel közösen Rosenthal létrehozta az iF International Forum Design Intézetet elődjét.

Az Intézet megalapításának célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a különösen jól megtervezett ipari termékekre. Ezzel közölni akarták a tervezés fontosságát, és mindazt, amit ezzel el lehet érni, a felhasználók, a márkák és a társadalom számára. A német termékek új arculata ezzel elkezdődött formálódni. A létrejövő szövetséget ekkor még a „Die gute Industrieform e.V.” (Jó ipari forma) néven ismerték. Az Industrie Forum, vagy röviden iF nevet később kapta meg a szervezet.

A Bahaus ikon Wilhelm Wagenfeld a következőket írta az Intézet megalapításának alkalmából:

if design award-history

Mivel az eredeti mozgalom visszatekintett a Bauhaus-ra és a „jó forma” koncepciójára – az etikai és esztétikai tulajdonságok kombinációjára – , az
iF DESIGN AWARD is régóta a kiváló forma, az esztétikai minőség, valamint a felhasználóközpontúság, az ergonómikus és hatékony kialakítást díjazza a különböző termékek esetén a világ minden tájáról.

 

EPSON SureColor SC-R5010 és SC-R5010L

Mára, minden évben a világ mintegy 60 országából több mint, 10 000 terméket neveznek be az iF DESIGN AWARD -ra. Az EPSON újdonságai közül idén a gyanta alapú resin nyomtatóit nevezte be. Az díjazás során kiemelték a nyomtató azon tulajdonságait, amelyekkel a gyártó csökkenteni kívánta a környezeti terhelést, növelni a termelékenységet és javítani a munkafolyamatokat az üzemeltetők számára. Az új nyomtatók vizbázisú gyanta alapú tintáinak nagy kapacitású tasakos kiszerelése legalább 10 százalékkal csökkentik a keletkező hulladékok mennyiségét. Ugyanakkor az L-es modell esetén a két nagy kapacitású tinta készlet lehetővé teszi a folyamatos nyomtatást, továbbá a gyanta alapú tinták gyors száradása lehetővé teszi a nyomtatott anyagok azonnali kihelyezését. A nagy LED-világítású betekíntő ablak megkönnyíti az üzemeltetők számára a nyomtatás állapotának ellenőrzését, ráadásul az elülső, teljesen nyitott fedélszerkezet biztonságosabb használni és könnyebben karbantartható.

Büszkék vagyunk!

 


További Hírek